Geef de kwast aan … Brynnae Karelse

In de nieuwe rubriek Geef de kwast aan… vertelt een van onze collega’s hoe het is om te werken bij Wolters. Hoe ziet je werkdag eruit? Wat vind je erg leuk om te doen? Brynnae Karelse doet de aftrap:

Brynnae: gestart als schilder en nu op kantoor

Brynnae Karelse is bij Wolters gestart als schilder. Sinds kort is zij Projectondersteuner en helpt zij onze projectleiders. Vandaag heeft Brynnae “de Kwast” en vertelt zij over haar werk! Geen dag is hetzelfde volgens Brynnae. “Een kleuropname bij een particuliere klant, offertes maken voor een monumentale renovatie of op werkbezoek. Juist die afwisseling maakt deze rol zo leuk!” Wil je weten hoe Brynnae werken bij Wolters vindt? En aan welke collega zijn de kwast geeft? Lees dan haar verhaal!

“In 2016 ben ik mijn opleiding begonnen aan het Cibap en in 2020 ben ik geslaagd. Tijdens mijn opleiding heb ik als schilder stagegelopen bij verschillende bedrijven en heb ik de theorie in praktijk kunnen brengen. Daarna ben ik begonnen aan de studie Bouwkunde waarna ik in 2022 bij Wolters aan de slag ben gegaan als schilder.”

Praktijkervaring is belangrijk

“Toen ik startte met mijn opleiding aan het Cibap had ik al de intentie om te beginnen als schilder en me daarna door te ontwikkelen naar een “kantoorfunctie”. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat je als je op kantoor zit om bijvoorbeeld projecten voor te bereiden, je zelf ook daadwerkelijk het werk hebt gedaan. Alleen dan heb je de kennis van de technieken en het materiaal dat wordt gebruikt. Op die manier weet je waar schilders tegenaan kunnen lopen als ze aan het werk zijn. Zodat je kennis hebt van het materiaal en weet waar in dit geval schilders tegen aan kunnen lopen als ze aan het werk zijn. Ik heb er dus bewust voor gekozen om eerst te gaan schilderen en vervolgens op kantoor te gaan werken.”

Mijn rol als Projectondersteuner

“Zodra een project van start gaat kom ik in beeld. Ik ben er om de projectleiders werk uit handen te nemen. Tijdens de uitvoering ondersteun ik en soms pak ik nu ook zaken op die met werkvoorbereiding te maken hebben.”

“Ik werk nu met 3 projectleiders. Ik help Daniëlla met werkzaamheden voor onze particuliere klanten, zoals de werkvoorbereiding, kleine kleurenopnames of een herstelopname van waterschade. Voor Nick doe ik de registratie en bewaking van meer- en minder werk en ga ik mee op inspectie. Nick is bezig met projecten in het Westen: grote renovatieprojecten van monumenten, maar ook projecten voor woningcorporaties. Samen met Debbie maak ik meerwerkopdrachten, urenoverzichten en ga ik mee naar opnames ter voorbereiding van offertes. Debbie richt zich op Monumentaal vastgoedonderhoud, bijvoorbeeld de renovatie van Paleis Het Loo of een oud kerkorgel.”

Foto: Brynnae op de bouwplaats van de UVA

Vooral de afwisseling maakt het leuk!

“Ik werk samen met 3 projectleiders. Elke dag is anders, wie kan ik het beste ondersteunen? Ik vind het nu erg leuk dat ik het werk van 3 verschillende kanten zie. De werkzaamheden zij heel breed. Van een klus van een week met 2 schilders tot een groot project in het centrum van Amsterdam.” 

“De afwisseling in het werk maakt het leuk. De ene dag ga ik mee naar grote projecten, de andere dag zit ik op kantoor. Dan vraag ik vergunningen aan of zoek ik dingen uit. Ik heb bijvoorbeeld de App voor houtrotinspectie, de Renovatieplanner, ingericht en gevuld voor een bepaald project. Saai werk, maar als ik dan vervolgens met collega Nick op een project kom en we gebruiken de App tijdens de daadwerkelijke houtrotregistratie en we merken dat de App goed werkt, is dat hartstikke leuk!” 

Foto: Brynnae in ARTIS tijdens de renovatie

Alle ruimte voor de toekomst

“Ik weet nog niet goed waar ik mezelf over 5 jaar zie. Na 6 jaar als schilder te hebben gewerkt ben ik net begonnen in de rol van Projectondersteuner. Ik krijg zoveel indrukken van de werkzaamheden en de organisatie. Ik vind eigenlijk alles nog leuk en ik neem en krijg de tijd om zo veel mogelijk te leren. Zo kan ik ontdekken wat ik leuk vind en hoe deze nieuwe rol zich ontwikkelt in de organisatie. Iedereen weet me al te vinden. Ik ben een soort vliegende kiep.”

“De omschakeling is voor mij ook best groot: van 6 jaar schilderen naar alle dagen op kantoor. Dat is best wennen. En tegelijkertijd voelt het wel heel natuurlijk, ik heb er ook naar toe gewerkt. Maar het was flink wennen om de hele dag te zitten. En daarmee is het voor mij ook zoeken: wat vind ik leuk, wat pas bij mij? Past deze rol bij mij? Daar krijg ik alle ruimte voor. ”

Werken bij Wolters…is gezellig en ik voel me er thuis.

“Ik vind het erg leuk om te werken bij Wolters. Ik voel me hier op mijn plek. Toen ik schilderde voelde ik mij ook op mijn plek in het team. Het is gezellig met collega’s en er is een leuke en informele sfeer. Ik vind het belangrijk dat je je thuis voelt op je werk. En dat is zo.”

Aan welke collega geef jij nu de kwast?

Ik geef de kwast aan…Vakman Erwin Beumer!